У разі відключення електрики, коли мобільний інтернет не працює або його швидкість передачі даних є недостатньою для ваших потреб, ви можете використовувати домашній інтернет від роутера, підключеного до powerbank через WiFi.

Використання power bank – найпростіший спосіб змусити маршрутизатор працювати без джерела живлення. 

 

Перш ніж приступати до підключення, слід дізнатися у свого інтернет-провайдера, що ваші кабелі підключені до безперебійної мережі. Така лінія може продовжувати працювати навіть за відсутності електроенергії.

Крім того, необхідно з'ясувати, яка напруга живлення споживає ваш маршрутизатор . Ця інформація зазвичай наноситься безпосередньо на мережному пристрої та дублюється на його блоці живлення. Більшість сучасних Wi-Fi маршрутизаторів споживають 5, 9 чи 12 Ст. 

Краще вибрати універсальний повербанк, який може на USB виходах видавати різну за величиною напругу 5-9-12, наприклад, AUKEY PB-WL03 . Конструкція повербанка захищає підключені пристрої, забезпечуючи ідеальний захист від перенапруги, перевантаження струмом і короткого замикання.

Якщо у вас використовується нова технологія "оптоволокно в квартиру", то окрім Wi-Fi маршрутизатора до повербанку необхідно підключити оптичний конвертер (Media Converter або Optical Terminal ONU).

 

Для подачі харчування від повербанку можуть бути використані три варіанти:

—через кабель живлення USB to DC 5.5x2.1 мм,

—з використанням підвищуючого перетворювача USB Step UP з 5 В до напруги вашого роутера,

—з використанням кабелю із тригерами для зміни напруги зарядного пристрою.

 

Інструкція з подачі живлення від маршрутизатора до повербанку: 

1. Візьміть кабель, перетворювач або тригер і підключіть один кінець до маршрутизатора, а інший до Powerbank.

2. Зачекайте, поки маршрутизатор почне працювати.

3. Переконайтеся, що мережа Wi-Fi працює.

 

Тривалість роботи залежить від ємності батареї повербанка. Повербанк на 20000 мАч у більшості випадків вистачає на 6-8 годин інтернет та Wi-Fi без електрики. Повербанк для WiFi-роутера ідеально підходить для домашнього доступу до Інтернету при відключенні світла